Mama’s momentje

Het moederschap is een van de mooiste en meest bijzondere ervaringen die een vrouw kan meemaken, maar het kan soms overweldigend zijn. Een pasgeboren baby vergt veel aandacht en energie. Wanneer een moeder is bevallen, begint er een heel nieuw hoofdstuk in haar leven waarbij ze, samen met haar partner, de balans terug moet vinden. Ook al verzorgt een moeder haar baby met alle liefde 24/7, toch heeft bijna iedere nieuwe moeder stiekem het gevoel dat er geen tijd meer overblijft voor zichzelf of voel ze zichzelf schuldig om tijd voor zichzelf vrij te maken. Wanneer een moeder tijd voor zichzelf neemt moet ze niet bang zijn dat ze een slechte moeder is. Door een moment van ontspanning in te plannen zorgt ze er juist voor dat ze daarna weer opgeladen en vol energie er voor haar baby kan zijn. Tijdens deze workshop probeert onze ervaren verloskundige de kersverse moeders te helpen met het terugvinden van deze balans. De moeders krijgen tips over hoe en wanneer ze het beste wat tijd voor zichzelf kunnen nemen, ook al is het maar tien minuten per dag. Daarom gaan ze zichzelf tijdens de workshop verwennen met lekkere, natuurlijke verzorgingsproducten om ook weer een keer zichzelf in de watten te leggen en daarna heerlijk rozig terug naar hun kindje te keren.

Naast het terugvinden van de balans op dit vlak, moeten kersverse moeders ook een nieuwe balans vinden in hun eigen lichaam. Door hormonale en lichamelijke veranderingen na de zwangerschap en bevalling kan het voor sommige moeders lastig zijn om hun seksualiteit opnieuw te ontdekken. Het is belangrijk dat moeders de tijd nemen om te wennen aan deze veranderingen en hier open over te communiceren met hun partner. Ook is het belangrijk om tijdig na te denken over anticonceptie, zodat moeders zelf de controle hebben over hun vruchtbaarheid. Onze verloskundige zal tijdens de workshop Mama’s momentje daarom ook aandacht besteden aan deze onderwerpen en de moeders voorzien van informatie en advies hierover.

Kortom, met onze workshop Mama’s momentje kunnen jullie je praktijk goed onderscheiden van andere verloskundigenpraktijken want bijna geen enkele praktijk biedt de moeders op dit gebied nazorg. De aandacht is immers voornamelijk op de baby gericht. Schrijf jullie praktijk of kraamcentrum vandaag nog in en gun de kersverse moeders ook een avond vol met ontspanning en verwenmomenten. Ze verdienen het!

Wil je deze voorlichting aanvragen voor jouw verloskundigenpraktijk of zwangerschapscursus?