Autisme

Stel je voor dat je door een magische bril kijkt en de wereld om je heen anders ziet dan normaal. Je hoort, ruikt, voelt en ziet alles veel intenser dan de mensen om je heen. Je begrijpt niet altijd wat er van je verwacht wordt en je voelt je vaak onbegrepen en eenzaam. Dit is hoe het voelt om te leven met autisme.

Tijdens deze voorlichting belichten we autisme als een atypische ontwikkeling, gebaseerd op het gedachtengoed van Martine Delfos. Autisme heeft invloed op de manier waarop mensen informatie verwerken, communiceren en sociaal functioneren. Maar dit staat niet op iemands voorhoofd geschreven; hij of zij kan ogenschijnlijk prima functioneren maar zich van binnen onbegrepen of eenzaam voelen.

Maar in deze voorlichting gaan we verder dan alleen kennis. We nodigen je uit om met oefeningen te doorvoelen wat het betekent om te leven met autisme. We laten je ervaren hoe het voelt om te worstelen met prikkels en communicatie, en hoe het voelt om niet begrepen te worden.

Maar we gaan ook op zoek naar verbinding en begrip. We laten je zien dat diversiteit een kracht is, en dat mensen met autisme een uniek perspectief kunnen bieden dat waardevol is voor de hele samenleving.

Als je meer wilt weten over autisme en het belang van diversiteit vanuit een gelijkwaardig ander perspectief, vraag vandaag dan nog deze interactieve en verhelderende voorlichting aan. Samen kunnen we bouwen aan een wereld waarin mensen met autisme zich begrepen en verbonden voelen.

Wil jij voorlichting voor jouw cliënten? Schrijf je dan snel in zodat we contact op kunnen nemen.